3 exemple geniale de contrast in webdesign

3 exemple geniale de contrast in webdesign Contrastul inseamna diferenta vizuala intre doua sau mai multe obiecte, diferenta obtinuta prin culori total opuse ca si "luminozitate", prin texte sau fonturi diferite sau prin imagini. Prin contrast un webdesigner poate atrage atentia unui utilizator asupra unui anumit segment din website.

In aceasta postare va vom arata 3 exemple geniale de contrast in webdesign

#1 REBELLION este chiar un motor al acestui principiu de contrast in webdesign, acestia au reusit sa atraga atentia asupra unui aspect important in domeniul webdesign, crescand astfel numarul designerilor care au renuntat la design-ul low contrast in favoarea acestuia, care este mult mai usor de citit.

Contrast in webdesign

Sursa: http://contrastrebellion.com/#2 
ALISTAPART este un alt exemplu extraordinar de folosire a contrastului intr-o pagina web. Acest website foloseste si un alt tip de contrast in afara de cel al culorilor, foloseste contrastul in text. Titlurile sunt centrate si paragrafele de text sunt aliniate la stanga, astfel creand un contrast intre fonturi.

Contrast in webdesign

Sursa: http://alistapart.com/


#3 
APPLE este ultimul exemplu, dar nu cel din urma. Apple foloseste un alt tip de contrast, si anume contrastul prin imagini. Astfel site-ul apple a reusit sa reinventeze spatiul alb si sa il foloseasca ca sa atraga atentia asupra imaginilor in care sunt ilustrate produsele lor.

Contrast in webdesign
Sursa: http://www.apple.com/macbook-air/

Robert
Scris de - 03 Apr 2015