Cum sa faci diferenta intre o firma buna de web design si una slaba

Cum sa faci diferenta intre o firma buna de web design si una slaba Poate fi dificil sa alegeti o firma de web design atunci cand nu va este recomandata de cineva si alegerea va apartine. Daca trebuie sa alegeti o agentie web pentru a incepe un proiect nou sau pentru a termina un proiect pe care o alta firma l-a inceput, atunci va recomandam cu caldura sa cititi acest articol obiectiv. 

Cel mai usor mod de a identifica o firma buna de webdesign

De aceasta data este bine sa "judeci o carte dupa coperta". 

Pasul 1
Fa o lista cu firme de web design sau pur si simplu foloseste Google pentru a cauta o lista de firme. 

Pasul 2
Acceseaza site-urile acestor firme de web design si urmareste urmatoarele aspecte:
- Vizualizati site-ul pentru a va face o parere despre design-ul acestuia
- Pagina serviciilor, vedeti daca acestia indeplinesc cerintele dorite
- Deschideti portofoliul si vedeti ce proiecte au mai facut acestia in trecut
- Redimensionati pagina browser-ului sau deschideti site-ul acestora de pe un telefon mobil pentru a vedea daca se adapteaza 
- Verificati daca la sectiunea de contact sau in alta pagina, firma va pune la dispozitie date de contact inclusiv adresa fizica, CUI sau alte detalii care ar putea sa va confere o siguranta ca acea firma nu este doar una fantoma care va poate lasa cu ochii in soare in orice etapa a proiectului.

Pasul 3
Daca ati gasit acea firma serioasa pe care o cautati si indeplineste toate criteriile de mai sus, nu mai ramane decat sa ii contactati si sa va intalniti (sau sa discutati prin alte mijloace) cu acestia. Mai departe trebuie sa fiti atenti la urmatoarele aspecte:
- Vedeti daca persoana cu care discutati pare interesata de proiect, nu doar prin prisma veniturilor pe care le poate aduce, ci pur si simplu sunt interesati de modul in care sa va imbunatateasca ideile cu care veniti sau va sugereaza anumite modificari care ar trebui aplicate.
- Dupa ce va puneti de acord asupra proiectului, urmeaza ca acea firma sa va ofere o cotatie de pret. In functie de amploarea proiectului daca suma este nejustificat de mare ati putea sa incercati si o a doua parere, reluand din nou pasul 2.

Pasul 4
Procedura normala si cel mai des intalnita la firmele de web design este ca acestia sa va ceara un avans. De regula avansul nu trebuie sa depaseasca 50% din suma totala ceruta pentru acel proiect. Oricum nu recomandam sa platiti integral proiectul inainte de finalizarea acestuia.

Ce trebuie sa mai stiti atunci cand alegeti o firma de web design

Cu totii dorim servicii de calitate si dorim sa colaboram cu oameni care isi pot mentine promisiunile. Serviciile oferite pot fi foarte vaste si diferite de la o companie la alta. Intotdeauna este indicat sa primiti o cotatie inainte de a incepe un proiect. Evitati firmele de web design care va fac promisiuni uriase de genul "O sa aveti un website mai bun decat Facebook" sau "O sa fiti pe primul loc in Google" ori "Nu doar ca putem respecta deadline-ul dar putem si mai devreme". Bineinteles nu poti fi sigur intotdeauna daca acest gen de promisiuni sunt reale sau nu, dar daca instinctul va spune ca nu, atunci ati putea sa cereti referinte sau testimoniale ale altor clienti cu care au colaborat sau sa investigati putin mai amanuntit acea firma.

Speram ca v-am fost de folos cu aceste "sfaturi" despre cum sa poti alege firma de web design potrivita.
Robert
Scris de - 04 Mai 2015