Ce este si cu ce se ocupa o agentie de web design?

Ce este si cu ce se ocupa o agentie de web design?
Ce este si cu ce se ocupa o agentie de web design

O agentie de web design se ocupa de crearea site -urilor web. 

Creatia unui astfel de website include: 


1. Logistica si intelegerea business-ului ;
Pentru a demara un proiect web de succes alaturi de agentia ta preferata, trebuie sa ai deja conturata o idee despre afacerea pe care vrei sa o desfasori online sau sa poti explica cat mai bine nevoile tale de business. 
- De ce este important ca agentia web sa stie ce tintesc eu cu site-ul pe care doresc sa mi-l faca?
- Este important ca reprezentantii agentiei web sa va cunoasca nevoile de business pentru a putea sa gaseasca cele mai bune solutii si idei pentru o dezvoltare de succes in mediul online.


2. Design pentru web;
Design-ul web este foarte important. Acesta include si web design-ul pentru telefoane mobile sau alte dispozitive mobile.
Un design simplu, intuitiv dar totusi elegant si rafinat sau jucaus ori serios, poate fi stabilit de comun acord in functie de intelegerea business-ului pe care doriti sa il efectuati in mediul online. Design-ul unui site web nu trebuie sa fie axat neaparat pe un anumit segment demografic sau sa arate la fel ca alte website-uri din nisa ta, un design web de calitate executat de o agentie web buna, va fi intotdeauna: simplu, curat si intuitiv, cu o aroma mai degraba subtila de design care sa reflecte si domeniul tau de activitate.


3. Development si lansare online.
O agentie de web design se ocupa si de urmatoarele aspecte (la fel de importante pentru lansarea si cresterea unui domeniu online):
- Crearea de module specifice nevoilor de business (magazin online, carte de oaspeti, formulare de rezervari, statistici vizitatori etc.)
- Branding si design offsite - Creare logo si identitate pentru un brand nou sau re-branding cat si alte creatii grafice offsite (carti de vizita, flyere, materiale promo, etc.)
- Optimizare pentru motoare de cautare (SEO), consultanta in strategii de marketing, inclusiv implementarea si urmarirea strategiilor etc.


Practic, ca o sinteza a unei agentii de web design, definitia ar fi urmatoarea:
"O agentie de web design se ocupa de crearea site-urilor si aplicatiilor web, urmarind tot procesul de la start si pana dupa succesul acelui proiect"


Robert
Scris de - 10 Noi 2015