Pareri despre crearea unui magazin online

Pareri despre crearea unui magazin online
Care sunt parerile noastre despre crearea unui magazin online?
Daca urmeaza sa deschideti un magazin online sau doar va doriti asta dar nu stiti cum sa procedati si de unde sa porniti, ei bine, va putem ajuta noi cu cateva informatii. In primul rand trebuie sa stiti ca sunt foarte multe platforme disponibile online care va pot ajuta sa dezvoltati un magazin online. In functie de bugetul pe care il aveti la dispozitie si de nevoile voastre de bussines, unele dintre aceste platforme va pot fi mai folositoare decat altele. 


Asa ca cel mai important este sa stiti ce alegeti.
Sunt destule motive pentru care alegerea unei platforme predefinite de magazin online este o solutie mult mai buna decat crearea unui sistem de la zero. Principalul avantaj al unei platforme este ca aceasta a fost deja folosita cu succes in alte milioane de magazine online, exista echipe si comunitatii care pot oferi suport si update-uri frecvente pentru a elimina riscurile unor probleme majore ce pot aparea pe parcursul utilizarii sale.

Care sunt cele mai populare platforme?
Principalele platforme, care se bucura de un suport si o popularitate globala uriasa, sunt: "Magento, OpenCart, PrestaShop, Shopify, WooCommerce"


Sa discutam putin mai detaliat despre primele doua platforme de magazine online din lista de mai sus:


1. Magento - este o platoforma de magazine online care se poate lauda cu unele dintre cele mai mari magazine online din lume (Nike, Bvlgari, Volcom sau Paul Smith)
- Aceasta platforma este in special destinata magazinelor online care au un plan solid de expansiune, cu un motor de cautare intern puternic si foarte multe functionalitati de cos de cumparaturi prestabilite (wishlist, metode de plata, transport, securizare, etc.). 
- Platforma magento este recomandata in special magazinelor cu un trafic mediu spre ridicat si cu un numar mare de produse. 
- Este foarte bine optimizata din punct de vedere SEO (search engine optimisation)
- Dezavantajele magento: greu de administrat, foarte multe functionalitati pentru un administrator tehnic, timp de incarcare ceva mai greu pentru un hosting shared obisnuit.


2. Opencart - este o platforma care consuma mai putine resurse, este foarte "usoara" din punctul asta de vedere si deci timpul de incarcare este mult mai rapid decat cel al platformei Magento. 
- Magazinele online create pe platforma Opencart sunt destinate in special celor care vor un cos de cumparaturi puternic (dar nu cu atat de multe functionalitati precum magento) cu un volum de vanzari mic spre mediu, poate suporta pana la 10.000 de produse. 
- Avantajele sunt: costurile reduse ale modulelor suplimentare (ex: modul de abonare newsletter - 19$), are un design simplu si intuitiv facandu-l practic foarte usor de utilizat si pentru administratorii care folosesc pentru prima data o astfel de platforma.
- Este foarte bine optimizata din punct de vedere SEO (search engine optimisation)

- Dezavantajele opencart: nu este de recomandat pentru magazine mai mari de 10.000 de produse, dar este alegerea IDEALA si recomandata de noi pentru cei care vor un debut imediat in piata online.


CONCLUZIA?

Daca aveti nevoie de o solutie ceva mai complexa si doriti sa expuneti online mai mult de 10.000 de produse, atunci trebuie sa va recomandam sa va orientati catre o platforma mai robusta precum Magento, iar pentru toti ceilalti Opencart este cea mai prietenoasa si puternica solutie disponibila.
Robert
Scris de - 01 Noi 2015