Ce este Web Scraping-ul si cum il pot folsi in avantajul meu?

Ce este Web Scraping-ul si cum il pot folsi in avantajul meu?
Web Scraping-ul (numit uneori si Screen Scraping, Web Data Extraction sau Web Harvesting) este o tehnica de automatizare a unui browser pentru extragerea informatiilor dintr-un anumite website. 

Un soft de tip Web Scraping poate accesa codul sursa al unui Website si poate culege / extrage de acolo informatii relevante de tipul:
- Texte (Titluri, descrieri, paragrafe, preturi, etc)
- Multimedia (Imagini, video, audio, etc.)
- Markup Html (BODY, DIV, STRONG, etc.)

Sa luam 3 cazuri concrete pentru a vedea avantajele culegerii automate de date - Web Scraping

1. Site tip online hotel bookings
Se pot culege automat ofertele hotelierilor din diverse site-uri specializate si se pot adauga in baza de date a dvs.
Puteti extrage cele mai bune oferte, preturile, imaginile hotelurilor, numarul de camere, facilitatile oferite, date de contact, adrese, etc.

2. Site tip agentie imobiliare
Se pot culege automat date despre oferte imobiliare din diverse site-uri specializate si se pot adauga in baza de date a dvs.
Puteti extrage apartamente de inchiriat, de vanzare, terenuri, imagini, descrierile ofertelor, etc.

3. Site tip magazin online
Puteti extrage produsele unui website pentru a le adauga in site-ul dvs. 
Aveti optiuni nelimitate legate de culegerea datelor. Puteti extrage toate caracteristicile unui produs sau puteti extrage la alegere: Titlu, pret, optiunile produsului, meta descriere, meta title, discount, produse asemanatoare, etc.


Daca doriti sa extrageti mai multe produse sau date dintr-un website in mod automat, va recomandam sa ne contactati pentru a va seta un Web Scraper personalizat.
Practic apeland la un serviciu de web data scraping puteti face in cateva ore ce altfel ar dura cateva saptamani sau luni, evitand si greselile sau erorile ce pot aparea in cazul culegerii / extragerii unor date sau produse in mod manual.


Robert
Scris de - 07 Iul 2015