Top secret! Imagini cu baza de date a motorului de cautare Google

Top secret! Imagini cu baza de date a motorului de cautare Google Daca vreti sa stiti unde este inima mileniului digital, ei bine aceasta este in Lenoir, North Carolina, un orasel rural de 18.000 de locuitori. Acolo isi are baza Google Data Center, un server impunator al celei mai de succes, influente si puternice companii din lume, Google inc.

Inginerii de la Google au reusit sa construiasca, sa organizeze si sa administreze acest monstru al tehnologiei care poate procesa 20 de miliarde de pagini in fiecare zi, peste 3 miliarde de cautari zilnic, 425 de milioane de adrese de Gmail gratuite si arhiveaza zilnic cel putin cateva milioane de clipuri pe YouTube.

Pana recent, Google a permis acces doar catorva angajati foarte apropiati deoarece acestia considera Data Center-ul un avantaj competitiv deosebit fata de celelalte motoare de cautare existente. Accesul in Data Center se face doar pe baza de amprenta iar norocosul vizitator a fost Steven Levy, scriitorul publicatiei online wired.com. Va lasam in continuare sa vizionati restul imaginilor din uriasul Google Data Center.


Google Data CenterGoogle Data CenterGoogle Data CenterGoogle Data Center
Robert
Scris de - 23 Apr 2015