Site-ul meu nu este afisat in Google. Cum fac sa apar in rezultate?

Site-ul meu nu este afisat in Google. Cum fac sa apar in rezultate? Pentru inceput haide sa vedem daca site-ul tau este indexat in Google. 
Asa ca deschideti Google.ro si tastati in bara de cautare “site:siteultau.ro” apoi apasati enter. 
Daca vei gasi link-uri, atunci inseamna ca Google a indexat site-ul. 

Pentru a avea site-urile afisate in Google, trebuie sa fiti atenti la urmatoarele aspecte:

1. Asigurati-va ca aveti un content de calitate

Cel mai important aspect al afisarii unui site in motoarele de cautare este contentul. Contentul inseamna textul si imaginile care se afla intr-o pagina web. Acest content trebuie sa fie relevant si in stransa legatura cu domeniul general al site-ului web. 
Un content de calitate are urmatoare avantaje:
- aduce mai mult trafic catre site;
- fidelizeaza utilizatorii care vor reveni pentru a reciti anumite informatii;
- Ii incurajeaza pe altii sa afiseze link-uri catre voi.


2. Ajutati motoarele de cautare sa va gaseasca site -ul

Motoarele de cautare indexeaza zilnic cateva miliarde de pagini web. Un astfel de motor de cautare foloseste software numite “robots" (roboti) sau “spiders" (paianjeni) care acceseaza fiecare pagina web pentru a colecta informatiile din interiorul lor. 
Daca aveti un site nou sau nu ati fost inca indexat de Google, atunci puteti chema acesti roboti pe paginile voastre web. Pentru a chema un robot sa va indexeze site-ul folositi link-ul acesta pentru robotii Google si link-ul acesta pentru robotii Yahoo
O alta metoda prin care puteti sa fiti indexati de Google este sa obtineti backlink-uri. Backlink-urile sunt link-uri prin care se poate ajunge in site-ul vostru din alte pagini web deja indexate. 


3. Incurajatii pe altii sa afiseze backlink-uri catre voi 

Cateva backlink-uri de pe alte site-uri vor ajuta robotii sa ajunga pe paginile voastre si sa le indexeze, in timp ce mai multe backlink-uri vor spune motoarelor de cautare ca site-ul vostru este o autoritate din moment ce atat de multe site-uri afiseaza link-uri catre voi. 

Atentie - Cuvintele cheie trebuiesc sa fie in format text, nu in imagini sau flash pentru ca motoarele de cautare sa le poata citi si stoca.


6. Stati aproape de toate like-urile si share-urile

Social media conteaza. Este un must sa fiti prezenti si in retelele sociale cum ar fi Facebook sau Google+. Acest retele va pot genera un trafic suplimentar atunci cand sunt folosite corespunzator. Desi backlink-urile nu va vor ajuta foarte mult pentru PR-ul general al site-ului, backlink-urile din retelele sociale au si ele un rol important, aduc trafic direct de acolo.


7. Incercati sa va mentineti site-ul cat mai fresh

Motoarelor de cautare le plac articolele noi, stirile, sau alte informatii noi care ar putea genera noi rezultate la cautarile actuale. Incercati sa adaugati cat mai des pagini cu articole noi, dar fara sa stergeti sau sa modificati vechile articole. 


8. Cereti ajutor la Google, prin tool-urile sale gratuite

Inregistrati-va la tool-uri gratuite precum Google Webmaster Tools sau Google Analytics pentru a urmari traficul site-ului, cuvintele cheie prin care va este accesat site-ul, statistici despre vizitatori sau alte informatii ce ar putea sa va fie de folos.

Atentie - Algoritmul google pentru dispozitive mobile functioneaza putin diferit fata de cel normal, si anume necesita ca site-ul vostru sa fie optimizat corespunzator. Cititi mai multe despre algoritmul Google Mobile.


Mai departe nu ramane decat sa aveti rabdare si grija. 
Trebuie sa tineti cont de faptul ca NU exista o reteta care va poate garanta 100% ca puteti fi primul in google, asa ca orice firma de SEO sau agentie media care va promite acest lucru nu face decat sa joace un joc de noroc cu google, pe banii vostri. Totul tine de rabdare, perseverenta si content de calitate.

Daca doriti sfaturi suplimentare, un audit SEO sau inceperea unei colaborari in acest sens, asteptam sa ne contactati.
Robert
Scris de - 12 Mai 2015