Trendurile din domeniul webdesign pentru anul 2015 si exemple de utilizare a acestora

Trendurile din domeniul webdesign pentru anul 2015 si exemple de utilizare a acestora Cand vine vorba de webdesign trebuie sa stiti ca nimic nu este imposibil. Cu mult curaj, ca designer poti sa creezi cam orice ai in gand atat timp cat creatia respecta si anumite reguli de User Experience. In acest articol va vom prezenta trendurile din domeniul webdesign-ului pentru anul 2015, majoritatea dintre ele va vor schimba complet opinia despre un "simplu site web".

#1 Imaginile mari de fundal

Pentru anul 2015 exista un trend puternic catre acest tip de design pentru start-off pages sau landing pages. Fonturile puternice, bolduite sunt folosite pentru a transmite mesaje scurte cu impact puternic. Printre principalii utilizatori ai acestui trend se numara si brand-uri puternice precum "Google Nexus" sau "Apple". Pe langa aceste imagini mari de fundal, se adauga si meniurile cat mai subtile de navigatie fata de bara clasica orizontala in care stateau toate link-urile in trecut.
Iata cateva exemple pentru acest trend:

trenduri web design 2015Sursa: http://bellroy.com/live-life-outside

crafton web designSursa: http://crafton.ro

trenduri web design 2015Sursa: http://www.kalliogladiators.fi/


#2 Card design 

Contentul trebuie sa se poata adapta pe toate tipurile de dispozitive. Din acest motiv a aparut card design-ul. Card design-ul consta in grupuri de informatii care stau in niste dreptunghiuri cu forma unor carduri. Acestea se adapteaza odata cu redimensionarea ferestrei, trecand una sub alta atunci cand ecranul devine foarte mic. Acest tip de design este folosit de Pinterest, Facebook si Google+ pentru a afisa postarile in paginile lor. Puteti vedea aceasta abordare si pe pagina noastra principala de blog.


#3 Flat design

In ultimi 3 ani flat design-ul a fost regele incoronat al webdesign-ului, iar anul acesta desi a mai scazut putin in popularitate, acesta tot trebuie mentionat ca si un leader in trend-urile webdesigner-ilor din toata lumea. Icon-urile flat vor continua sa fie pe primul loc pentru multa vreme de acum incolo datorita caracteristicilor acestora de scalare si utilizarii lor in aplicatii mobile.
Iata cateva exemple pentru acest trend:

trenduri web design 2015Sursa: http://colinanddewi.com/

trenduri web design 2015Sursa: http://sammarkiewi.cz/
Robert
Scris de - 03 Mai 2015